img

Ένα υγρό κέικ σοκολάτας που μπορείτε να το φτιάξετε σε λίγα λεπτά και να το «εξαφανίσετε» σε ακόμα λιγότερα. Ξεροψημένο και τραγανό από έξω, γεμάτο με υγρή, πηχτή, ζεστή σοκολάτα στο εσωτερικό του, αυτό το σουφλέ είναι ότι πρέπει για να βάλετε λίγη αμαρτία στην καθημερινότητά σας.

Υλικά

  • 150γρ. κουβερτούρα
  • 60γρ. βούτυρο
  • 100γρ. καστανή ζάχαρη
  • 4 κουταλάκια του γλυκού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 4 αυγά
  • Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση
1. Λιώνετε το βούτυρο και την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και τα αποσύρετε από τη φωτιά για να κρυώσουν λίγο.
2. Χτυπάτε τα αυγά με τη ζάχαρη και το αλεύρι.
3. Ρίχνετε το μείγμα αυγών-ζάχαρης μέσα στο μείγμα σοκολάτας-βουτύρου και ανακατεύετε απαλά με ένα κουτάλι.
4. Βάζετε το μείγμα σε ένα ταψί (ή σε φορμάκια) και το ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 10 λεπτά, τόσο ώστε το κέικ να ψηθεί απ” έξω και να παραμείνει υγρό μέσα. *
5. Πασπαλίζουμε προαιρετικά με ζάχαρη άχνη.
*Σε περίπτωση που δεν θέλετε τόσο λιωμένη τη σοκολάτα ψήστε το για 2-3΄ακόμα.


ΠΗΓΗ:
https://www.enallaktika.gr/news/NewsInfo.asp?ArticlsSite_ID=11138

Περισσότερες ειδήσεις και θέματα

<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=11139" >

»

Αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό ιδανικό για κεράσματα, οι εργολάβοι είναι η ελληνική εκδοχή για τα μακαρόν και μια πολύ καλή ιδέα για να αξιοποιήσετε τα ασπράδια που σας έμειναν στο ψυγείο σας.


<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=4456" >

»

Με μονάχα 2 υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο ρολό σοκολάτας, που είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Και το καλύτερο σε αυτό τον γευστικό συνδυασμό είναι, ότι μπορείτε να το...»


<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=33898" >

»

Μια παραδοσιακή συνταγή που κρατάει 4 γενιές! Από την προγιαγιά μου, μέχρι και σήμερα. Συνταγή πάνω από 100 ετών που σήμερα θα την μοιραστώ μαζί σας!


<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=33892" >

»

Οι Αμερικανοί είναι τόσο κολλημένοι με τα pancakes που γιορτάζουν την 3η Μαρτίου την Εθνική Ημέρα Τηγανίτας!  Ευκαιρία και για μας να γνωρίσουμε μια καλή συνταγή για ένα γλύ...»


<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=34118" >

»

Τι χρειαζόμαστε: 1 κούπα σπορέλαιο / ηλιέλαιο 1 1/2 ή 1 1/3 κούπας ζάχαρη 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια / πορτοκάλια 1 κούπα...»