Τονώστε τη μνήμη σας με έναν μεσημεριανό ύπνο

img

Ένας 45λεπτος μεσημεριανός υπνάκος είναι η καλύτερη λύση για να τονώσουμε τη μνήμη μας και να βελτιώσουμε την ικανότητα να ανακαλούμε νέες πληροφορίες, σύμφωνα με νέα έρευνα.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι συμμετέχοντες απομνημόνευσαν 90 λέξεις και 120 ζεύγη λέξεων, οι οποίες ήταν άσχετες μεταξύ τους (π.χ. γάλα και ταξί) και οι ερευνητές τούς εξέτασαν, ώστε να διαπιστώσουν πόσες λέξεις είχαν απομνημονεύσει και μετά στους μισούς είπαν να δουν ένα DVD και στους άλλους μισούς να κοιμηθούν.

Περίπου μία ώρα αργότερα, τούς εξέτασαν εκ νέου και διαπίστωσαν ήταν ότι όσοι είχαν πέσει για ύπνο θυμόντουσαν περισσότερες λέξεις και ειδικά ζεύγη άσχετων λέξεων, συγκριτικά με εκείνους που είχαν παρακολουθήσει DVD.
Συγκεκριμένα, οι επιδόσεις τους ήταν παρόμοιες με εκείνες που είχαν πριν κοιμηθούν και πέντε φορές καλύτερες από εκείνες όσων είχαν μείνει ξύπνιοι.

Οι επιστήμονες εξηγούν ότι κατά τη διάρκεια του ύπνου συμβαίνουν «εκρήξεις» εγκεφαλικής δραστηριότητας, που ονομάζονται άτρακτοι ύπνου και οι οποίες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην απομνημόνευση των νέων πληροφοριών.
Για το λόγο αυτό, συστήνουν σε μαθητές και φοιτητές να κοιμούνται για 45-60’ όταν τελειώνουν το διάβασμα, ώστε να απομνημονεύουν καλύτερα όσα μελέτησαν.


ΠΗΓΗ:
https://www.enallaktika.gr/news/NewsInfo.asp?ArticlsSite_ID=25352

Περισσότερες ειδήσεις και θέματα

Διώξτε την Κυτταρίτιδα Κάνοντας Αυτά Από Δευτέρα έως Κυριακή ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

» Διώξτε την Κυτταρίτιδα Κάνοντας Αυτά Από Δευτέρα έως Κυριακή

Αν όλες οι γυναίκες του κόσμου ένωναν τις δυνάμεις τους ενάντια σε έναν κοινό εχθρό αυτός θα ήταν η ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ. Εμείς, όμως, σας έχουμε τα κατάλληλα όπλα για να τον πολεμήσετε αποτελεσματικά....»


Εξαφανίστε Εύκολα, τους Αντιαισθητικούς Πόρους της Μύτης, με Αυτά τα Πανέξυπνα Κόλπα! ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

» Εξαφανίστε Εύκολα, τους Αντιαισθητικούς Πόρους της Μύτης, με Αυτά τα Πανέξυπνα Κόλπα!

Η καθεμία θέλει κάτι διαφορετικό από το μακιγιάζ της, αλλά υπάρχει κάτι που προσπαθούν όλες να πετύχουν: το τέλειο δέρμα! Υπάρχουν άπειρα βιντεάκια με συμβουλές για το πώς να βάλεις μία βάση ή...»


Πώς να αποφύγετε τον ερεθισμό μετά το ξύρισμα!!! ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

» Πώς να αποφύγετε τον ερεθισμό μετά το ξύρισμα!!!

Σχεδόν πάντα ο ερεθισμός μετά το ξύρισμα είναι αναπόφευκτος… Οι περισσότερες γυναίκες έχουν συνηθίσει σε αυτή την εικόνα και δεν δίνουν ιδιαίτερη σημασία. Όμως, υπάρχει λύση να περ...»


8 Τρόποι να αυξήσετε τον Μεταβολισμό και να χάσετε τα περιττά Κιλά. Ο 4ος είναι πολύ Σημαντικός! ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

» 8 Τρόποι να αυξήσετε τον Μεταβολισμό και να χάσετε τα περιττά Κιλά. Ο 4ος είναι πολύ Σημαντικός!

Το να τρεφόμαστε υγιεινά και να είμαστε ενεργοί είναι οι καλύτεροι τρόποι να χάσουμε βάρος. Ωστόσο, υπάρχουν πολλές καλές συνήθειες που μπορούν να μας βοηθήσουν στην προσπάθειά μας αυτή. Ο μετ...»


5 Χρήσιμες Συμβουλές για να Ανακουφίσετε τα Πρησμένα Πόδια σας με Φυσικό Τρόπο. ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

» 5 Χρήσιμες Συμβουλές για να Ανακουφίσετε τα Πρησμένα Πόδια σας με Φυσικό Τρόπο.

Ξέρετε τι είναι να ξυπνάς το πρωί και να ζυγίζεις 2,5-3 πιο βαρύς από ότι συνήθως, ακόμα και αν δεν έχεις φάει και πολύ; Μπορεί να φάει κάποιος τόσο πολύ που να έχει τόσο μεγάλη διαφορά στο βά...»