img

Μια υπέροχη τάρτα με κοτόπουλο μπέικον και τυριά που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη σας. Μια συνταγή για να απολαύσετε ένα ζουμερό και χορταστικό πιάτο με τον τέλειο συνδυασμό αγαπημένων πεντανόστιμων υλικών, κοτόπουλου, μπέικον, πιπεριάς και τυριών.

Υλικά συνταγής

1 φύλλο σφολιάτας
140 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κυβάκια
2 καρότα χοντροτριμμένα
1 στήθος (διπλό) κοτόπουλου ψητό η βραστό
100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
100 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
100 γρ. μαλακό τυρί κρέμα
200 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 μεγάλα αυγά
αλάτι πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαντική ουσία, σοτάρετε το μπέικον για λίγη ώρα. Προσθέτετε τη κόκκινη πιπεριά και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 5 λ ακόμα. Ρίχνετε και το τριμμένο καρότο και μαγειρεύετε, σε μέτρια φωτιά για άλλα 5 λ ανακατεύοντας συνεχώς.

Τέλος, προσθέτετε στο τηγάνι και το κοτόπουλο κομμένο σε μακρόστενα, μικρά, κομμάτια, αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά να ενσωματωθούν τα υλικά. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά και προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις.

Μεταφέρετε τη γέμιση από το τηγάνι σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε και τα τυριά και ανακατεύετε καλά. Δοκιμάζετε το αλάτι και προσθέτετε επιπλέον, αν απαιτείται σύμφωνα με τις γεύσεις σας.

Λαδώνετε καλά ένα ταψί μεσαίου μεγέθους και στρώνετε το φύλλο σφολιάτας. Απλώνετε από πάνω ομοιόμορφα τη γέμιση. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά, προσθέτετε και το γιαούρτι και περιχύνετε ομοιόμορφα την επιφάνεια της γέμισης. Κόβετε περιμετρικά τη ζύμη που τυχόν προεξέχει.

Ψήνετε τη τάρτα σας για 50 λ περίπου ή μέχρι να ροδίσει καλά. Τη βγάζετε από το φούρνο, την αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς και μετά τη κόβετε σε κομμάτια και τη σερβίρετε ζεστή.


ΠΗΓΗ:
https://www.enallaktika.gr/news/NewsInfo.asp?ArticlsSite_ID=30094

Περισσότερες ειδήσεις και θέματα

<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=11139" >

»

Αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό ιδανικό για κεράσματα, οι εργολάβοι είναι η ελληνική εκδοχή για τα μακαρόν και μια πολύ καλή ιδέα για να αξιοποιήσετε τα ασπράδια που σας έμειναν στο ψυγείο σας.


<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=4456" >

»

Με μονάχα 2 υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο ρολό σοκολάτας, που είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Και το καλύτερο σε αυτό τον γευστικό συνδυασμό είναι, ότι μπορείτε να το...»


<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=33898" >

»

Μια παραδοσιακή συνταγή που κρατάει 4 γενιές! Από την προγιαγιά μου, μέχρι και σήμερα. Συνταγή πάνω από 100 ετών που σήμερα θα την μοιραστώ μαζί σας!


<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=33892" >

»

Οι Αμερικανοί είναι τόσο κολλημένοι με τα pancakes που γιορτάζουν την 3η Μαρτίου την Εθνική Ημέρα Τηγανίτας!  Ευκαιρία και για μας να γνωρίσουμε μια καλή συνταγή για ένα γλύ...»


<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=34118" >

»

Τι χρειαζόμαστε: 1 κούπα σπορέλαιο / ηλιέλαιο 1 1/2 ή 1 1/3 κούπας ζάχαρη 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια / πορτοκάλια 1 κούπα...»