img

Τι χρειαζόμαστε:

1 κούπα σπορέλαιο / ηλιέλαιο

1 1/2 ή 1 1/3 κούπας ζάχαρη

1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι

ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια / πορτοκάλια

1 κούπα ινδοκάρυδο

3 1/2 κούπες αλέυρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο

1 κούπα γκαζόζα

1 φακελάκι baking powder (20 γραμμάρια)

Πώς το κάνουμε:

Σε μπολ ανακατεύω με αυγοδάρτη το σπορέλαιο με τη ζάχαρη για λίγα λεπτά να γίνει μια κρέμα.

Προσθέτω το πορτοκάλι και συνεχίζω το ανακάτεμα. Ρίχνω το ξύσμα, το ινδοκάρυδο, τη γκαζόζα και μια πρέζα αλάτι και ανακατεύω

Κοσκινίζω το αλεύρι με το baking και τα προσθέτω σιγά-σιγά ενώ ανακατεύω με το σύρμα.

Μόλις απορροφηθεί το αλεύρι από το μίγμα, βάζω βιτάμ σε μια φόρμα στρογγυλή για κέικ 24 εκατοστών και την αλείφω πολύ καλά.

Στη συνέχεια την αλευρώνω επίσης καλά και την γυρίζω ανάποδα να φύγει το περιττό αλεύρι.

Αδειάζω το μίγμα και ψήνω σε φούρνο πολύ καλά προθερμασμένο στους 180 στις αντιστάσεις γύρω στα 50 λεπτά. Για να δω αν είναι έτοιμο μπήγω μετά τα 50 λεπτά ένα μαχαίρι στο γλυκό και αν βγει στεγνό είναι έτοιμο. Αν όχι, θέλει λίγο ακόμη ψήσιμο.

Το βγάζω από το φούρνο και το αφήνω για 10 λεπτά μέσα στη φόρμα. Το αναποδογυρίζω προσεκτικά σε πιατέλα.

Αν θέλω κοσκινίζω λίγη άχνη σε ένα μπολ και ρίχνω λίγο χυμό πορτοκάλι.

Ανακατεύω και ανάλογα με το πόσο πυκνό η αραιό θέλω το γλάσο βάζω αντίστοιχα άχνη ή χυμό πορτοκάλι.

Τέλος ρίχνω λίγη βανίλια σκόνη για άρωμα, ανακατεύω καλά και περιχύνω το κρύο κέικ με το γλάσο.

Λίγα μυστικά ακόμα

Καλό είναι η φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε να μην έχει υπερβολικό βάθος.Να έχει ύψος γύρω στα 9 εκατοστά.Το κέικ έτσι φουσκώνει και ξεπερνάει τα τοιχώματα ελαφρώς και ψήνεται καλύτερα.Κατά τη γνώμη μου οι φόρμες αλουμινίου ψήνουν ιδανικά τα κέικ.

Προτιμώ τη γκαζόζα Χανίων Γεράνι… δεν κάνω διαφήμιση απλά δίνει τέλεια γεύση και άρωμα σαν μπανάνα


ΠΗΓΗ:
https://www.enallaktika.gr/news/NewsInfo.asp?ArticlsSite_ID=34118

Περισσότερες ειδήσεις και θέματα

<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=11139" >

»

Αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό ιδανικό για κεράσματα, οι εργολάβοι είναι η ελληνική εκδοχή για τα μακαρόν και μια πολύ καλή ιδέα για να αξιοποιήσετε τα ασπράδια που σας έμειναν στο ψυγείο σας.


<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=4456" >

»

Με μονάχα 2 υλικά μπορείτε να φτιάξετε ένα υπέροχο ρολό σοκολάτας, που είναι ο καλύτερος τρόπος να ξεκινήσετε τη μέρα σας. Και το καλύτερο σε αυτό τον γευστικό συνδυασμό είναι, ότι μπορείτε να το...»


<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=33898" >

»

Μια παραδοσιακή συνταγή που κρατάει 4 γενιές! Από την προγιαγιά μου, μέχρι και σήμερα. Συνταγή πάνω από 100 ετών που σήμερα θα την μοιραστώ μαζί σας!


<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=33892" >

»

Οι Αμερικανοί είναι τόσο κολλημένοι με τα pancakes που γιορτάζουν την 3η Μαρτίου την Εθνική Ημέρα Τηγανίτας!  Ευκαιρία και για μας να γνωρίσουμε μια καλή συνταγή για ένα γλύ...»


<script>window.location=" onerror="this.src='//www.viraltopnews.gr/JPG/900/default.jpg';" style="FLOAT:LEFT;margin:5px;" > ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ
" href="/enallaktika_news.asp?ArticlsSite_ID=34118" >

»

Τι χρειαζόμαστε: 1 κούπα σπορέλαιο / ηλιέλαιο 1 1/2 ή 1 1/3 κούπας ζάχαρη 1 κούπα φρέσκο χυμό πορτοκάλι ξύσμα από 2 ακέρωτα λεμόνια / πορτοκάλια 1 κούπα...»