Αιθέριο Έλαιο Φραγκόνιας (Agonis Fragrans)

img

Agonis Fragrans

Το αιθέριο έλαιο της Φραγκόνιας προέρχεται από την απόσταξη των φύλλων και των κλαδιών του φυτού με την επιστημονική ονομασία Agonis Fragrans, το οποίο είναι ενδημικό της Δυτικής Αυστραλίας. Το έλαιο έχει ένα πολύ ευχάριστο και ελκυστικό άρωμα και συνδυάζεται πολύ καλά με Κουνζέα, Ευκάλυπτο, Λεβάντα, Λεμόνι, Νερολί, Πορτοκάλι, Παλμαρόζα, Δενδρολίβανο, Σανταλόξυλο, Tea Tree κ.α. 
  • αντιμικροβιακό
  • αντιφλεγμονώδες
  • εξισορροπητικό
  • ρυθμιστικό
  • τονωτικό
Το αιθέριο έλαιο της Φραγκόνιας χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία κατά των μικροβιακών λοιμώξεων, που έχουν να κάνουν με βακτήρια, ιούς και μύκητες, με την ίδια αποτελεσματικότητα με την οποία δρα και το Tea Tree. Αντιμετωπίζει τη γρίπη και το κρυολόγημα, έχει αντιφλεγμονώδη και παυσίπονη δράση σε πόνους των μυών, των συνδέσμων και των δοντιών, απαλύνει τα δυσάρεστα συμπτώματα της ορμονικής αναστάτωσης που επιφέρει η έμμηνος ρύση και τονώνει συνολικά το ανοσοποιητικό σύστημα.Επιπλέον, έχει αποδειχθεί πως βοηθά σημαντικά όσους εργάζονται σε κυλιόμενες βάρδιες ρυθμίζοντας ομαλά το διαταραγμένο βιολογικό τους ρολόι. Ενώ παράλληλα, πολλοί επιστήμονες έχουν αναφέρει αποτελεσματική δράση της χρήσης του αιθέριου ελαίου σε υπερκινητικά και αυτιστικά παιδιά.Σε ψυχολογικό επίπεδο ξεμπλοκάρει τα συναισθήματα και επουλώνει τραυματικές εμπειρίες του παρελθόντος προσφέροντας συναισθηματική ηρεμία, ενώ παράλληλα επιδρά θετικά στο νευρικό σύστημα προσφέροντας ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο. Επίσης, λέγεται πως προσθέτει ακαταμάχητη ελκυστικότητα σε όσους χρησιμοποιούν το άρωμά του. 
Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΠΗΓΗ:
https://www.enallaktika.gr/news/NewsInfo.asp?ArticlsSite_ID=38494

Περισσότερες ειδήσεις και θέματα

Καστορέλαιο (Castor Oil) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Καστορέλαιο (Castor Oil)

Το Καστορέλαιο (Castor Oil), ρητινέλαιο, κικινέλαιο ή ρετσινόλαδο είναι ένα είδος φυτικού ελαίου που προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών του φυτού Ρίκινος ο Κοινός (Ricinus Communis). Παραδοσιακ...»


Έλαιο Καρύδας (Coconut Oil) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Έλαιο Καρύδας (Coconut Oil)

Η καρύδα μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως "superfood", καθώς περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό λιπαρών οξέων με ισχυρές ιαματικές ιδιότητες. Για τον δυτικό κόσμο αποτελεί είδος εξωτικής τροφής, αλλά ...»


Τρόποι Χρήσης των Αιθέριων Ελαίων ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Τρόποι Χρήσης των Αιθέριων Ελαίων

Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αιθέρια έλαια. Το αιθέριο έλαιο που θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από το σκοπό για τον οποίο το χρειάζεστε. Όταν πρόκειτ...»


Αιθέριο Έλαιο Κουνζέα (Kunzea Ambigua) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Αιθέριο Έλαιο Κουνζέα (Kunzea Ambigua)

Kunzea AmbiguaΤο αιθέριο έλαιο Kunzea προέρχεται από την απόσταξη των ανθών και του φλοιού του φυτού με την κοινή ονομασία Kunzea Ambigua. Πρόκειται για έναν μεσαίο σε μέγεθος θάμνο, ο οποίος ε...»


Αιθέριο Έλαιο Μανούκα (Leptospermum Scoparium) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Αιθέριο Έλαιο Μανούκα (Leptospermum Scoparium)

Leptospermum ScopariumΤο αιθέριο έλαιο της Μανούκας προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων και των σπόρων του φυτού με την κοινή ονομασία Leptospermum Scoparium, το οποίο κατάγεται από τη Νέα...»