Αιθέριο Έλαιο Κουνζέα (Kunzea Ambigua)

img

Kunzea Ambigua

Το αιθέριο έλαιο Kunzea προέρχεται από την απόσταξη των ανθών και του φλοιού του φυτού με την κοινή ονομασία Kunzea Ambigua. Πρόκειται για έναν μεσαίο σε μέγεθος θάμνο, ο οποίος ευδοκιμεί σε αμμώδεις παραλιακές εκτάσεις της Ανατολικής Αυστραλίας. Το άρωμα του ελαίου είναι ευχάριστο, φρέσκο με πικάντικες νότες και συνδυάζεται πολύ καλά με Tea Tree, Μανούκα, Λεβάντα, Ευκάλυπτο, Πεύκο, Μυρτιά κ.α. 
  • αντισηπτικό
  • αντιφλεγμονώδες
  • αντιμικροβιακό
  • αντιρρευματικό
  • ενυδατικό
Χρησιμοποιείται στην αρωματοθεραπεία για να ανακουφίσει από αρθρίτιδα, ρευματισμούς, μυϊκούς πόνους και πόνους από φλεγμονές, καθώς και για τα συμπτώματα της γρίπης. Επιδρά αναλγητικά στους πόνους των μυών και των αρθρώσεων, ενώ, ανακουφίζει τον έντονο πόνο της ουρικής αρθρίτιδας, κυρίως στις αρθρώσεις των δακτύλων, προωθώντας την αποβολή του ουρικού οξέος μέσω του δέρματος.Επιπλέον, είναι κατάλληλο για το ξηρό, αφυδατωμένο και ερεθισμένο δέρμα, με τάση για απολέπιση και έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση του σταφυλόκοκκου και της ακμής. Ακόμη, χρησιμοποιείται ως αντισηπτικό σε οδοντιατρικά σκευάσματα, στοματικά διαλύματα και σε φλεγμονές των ούλων. Επιστήμονες ιατροί αναφέρουν πως σε περιπτώσεις καρκίνων, όπου απαιτούνται πολλαπλές ενδοφλέβιες ενέσιμες θεραπείες, η χρήση του συγκεκριμένου ελαίου με επάλειψη, μειώνει τους ερεθισμούς και τους θρόμβους των φλεβών διευκολύνοντας τη θεραπεία. Σε ψυχολογικό επίπεδο ανακουφίζει από το στρες, το άγχος, τη νευρική ένταση και την ψυχική εξάντληση.
Προσοχή! Τα αιθέρια έλαια δεν χρησιμοποιούνται ποτέ αδιάλυτα απευθείας στο δέρμα, αλλά προστίθενται σε έλαια βάσης. Μια ασφαλής δοσολογία που προτείνεται, είναι μέχρι 5 σταγόνες αιθέριου ελαίου ανά 10 ml ελαίου βάσης. Για κάθε άλλου είδους χρήση, συμβουλευτείτε έναν ειδικό.


ΠΗΓΗ:
https://www.enallaktika.gr/news/NewsInfo.asp?ArticlsSite_ID=38498

Περισσότερες ειδήσεις και θέματα

Καστορέλαιο (Castor Oil) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Καστορέλαιο (Castor Oil)

Το Καστορέλαιο (Castor Oil), ρητινέλαιο, κικινέλαιο ή ρετσινόλαδο είναι ένα είδος φυτικού ελαίου που προέρχεται από την επεξεργασία των καρπών του φυτού Ρίκινος ο Κοινός (Ricinus Communis). Παραδοσιακ...»


Έλαιο Καρύδας (Coconut Oil) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Έλαιο Καρύδας (Coconut Oil)

Η καρύδα μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως "superfood", καθώς περιέχει ένα μοναδικό συνδυασμό λιπαρών οξέων με ισχυρές ιαματικές ιδιότητες. Για τον δυτικό κόσμο αποτελεί είδος εξωτικής τροφής, αλλά ...»


Τρόποι Χρήσης των Αιθέριων Ελαίων ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Τρόποι Χρήσης των Αιθέριων Ελαίων

Υπάρχουν πολλοί και διάφοροι τρόποι με τους οποίους μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα αιθέρια έλαια. Το αιθέριο έλαιο που θα επιλέξετε θα εξαρτηθεί από το σκοπό για τον οποίο το χρειάζεστε. Όταν πρόκειτ...»


Αιθέριο Έλαιο Κουνζέα (Kunzea Ambigua) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Αιθέριο Έλαιο Κουνζέα (Kunzea Ambigua)

Kunzea AmbiguaΤο αιθέριο έλαιο Kunzea προέρχεται από την απόσταξη των ανθών και του φλοιού του φυτού με την κοινή ονομασία Kunzea Ambigua. Πρόκειται για έναν μεσαίο σε μέγεθος θάμνο, ο οποίος ε...»


Αιθέριο Έλαιο Μανούκα (Leptospermum Scoparium) ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ

» Αιθέριο Έλαιο Μανούκα (Leptospermum Scoparium)

Leptospermum ScopariumΤο αιθέριο έλαιο της Μανούκας προέρχεται από απόσταξη ατμού των φύλλων και των σπόρων του φυτού με την κοινή ονομασία Leptospermum Scoparium, το οποίο κατάγεται από τη Νέα...»